Rode Lopers


Go to content

Kaas en Wijn

Historiek > 201312.000 Euro,
onze bijdrage voor het goede doel
____________________________Artikel uit

De Rode Lopers hebben een hart voor kankerpatiëntenHooglede - Gisterenavond (23 november) vond in de sporthal Dominiek Savio in Gits de zesde kaas- en wijnavond plaats van vzw De Rode Lopers. Twaalfduizend euro deelde de vereniging uit aan zes lokale verenigingen die zich inzetten voor kankerpatiënten en hun directe omgeving.
Maar liefst 430 liefhebbers van kaas en wijn schoven afgelopen zaterdagavond aan de feestdis aan in de sporthal Dominiek Savio. Voorzitter Marnix De Meyer en zijn voltallig team, waren zeer in de wolken over de opkomst.

Goede Doel
De ondertussen traditionele kaas- en wijnavond heeft als doel fondsen in te zamelen en uit te delen aan lokale verenigingen die zich inzetten voor kankerpatiënten en hun directe omgeving. ‘Het leven van kankerpatiënten aangenamer maken is een van onze doelstellingen van onze vereniging’, zegt voorzitter Marnix De Meyer, terecht niet zonder trots.
En zo verliep het ook afgelopen zaterdag 23 november. Na het eet- en smulfestijn was het tijd voor de voorzitter om aan zes lokale goede doelen die beantwoorden aan de doelstellingen van de vzw, een cheque te overhandigen ter waarde van 2.000 euro. In totaal werd er gisterenavond dus maar eventjes twaalfduizend euro uitgedeeld. Geld dat door de diverse lokale verenigingen in dank werd aanvaard en goed zal besteed worden.
Volgende lokale kankerinitiatieven mochten een cheque van tweeduizend euro in ontvangst nemen: Palliatief Netwerk De Mandel Roeselare, de vzw Kloen Roeselare, Bed Net West-Vlaanderen, Samen na borstoperatie Roeselare, vzw OK (Ontmoeting en Ontspanning Kanker) Roeselare en de vzw Kiekafobee Lichtervelde.

Het team
De Rode Lopers doen ook ieder jaar mee aan de “Roparun” om zo geld in te zamelen voor hun goede doelen. De “Roparun” is een estafetteloop van ongeveer 530 km, tussen Parijs en Rotterdam, waarbij mensen in teamverband een sportieve prestatie neerzetten met als enige betrachting, geld in te zamelen in de strijd tegen kanker.
Een “Roparun”-team bestaat uit maximaal acht mensen die gemiddeld 65 km lopen. Naast de lopers bestaat het team nog uit twee fietsers en een aantalbegeleiders zoals. Chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins.
De Roparun vindt telkens plaats in het pinksterweekend. Maar de eerste grote niet te missen afspraak voor de Rode Lopers is de organisatie van hun Lenteloop 2014 welke plaats vindt op 23 maart 2014.

Het team dat afgelopen zaterdagavond, deze schitterende kaas- en wijnavond glans en kleur gaf bestaat uit: Annick Vande Wiele, Bernadette Parrein, Birgitte Cools, Boudewijn Lambelin, Chris Rogghe, Christine Vermeersch, Debby Delannoy, Dirk Lombaert, Dirk Vermeersch, Eric Mortier, Franky Delannoy, Geert Van Troys, Gerda Van Ackere, Hans Fossez, Jurgen Goossens, Katrien Gobeyn, Katrien Rogiers, Lieven Jaecques, Maritta De Kegel, Marnix De Meyer, Oscar Goossens, Patrick Lust, Pieterjan Hannon, Luc Avereyn, Rita Callens, Tom Chambart, Wouter Desoranno en voorzitter Marnix De Meyer.

Eric Vanhooren

De nominaties 2013

2000 Euro voor
Kloen
Overhandigd door
de sponsors
Bonafida en Archibirwww.kloen.be

2000 Euro voor
Palliatief netwerk DE MANTEL
Overhandigd door
de sponsors
Imfiro en Culliganwww.PZWVL.be

2000 Euro voor
Samen
Overhandigd door
de sponsors
Ramen Samyn en Aximatic 

2000 Euro voor
OK
Overhandigd door
de sponsors
Delaere en CVR
www.ontspanning-kanker.be

2000 Euro voor
VZW Kiekafobee
Overhandigd door
de sponsors Govaere Bouwonderneming en
Lombaert Dirk


www.kiekafobee.be

2000 Euro voor
Bednet
Overhandigd door
de sponsors Callewaert en
Verstraete Hein


www.bednet.be

Affiche Kaas- en wijnavond 2012

Home | Sponsors | Het Team | Uw Steun | Contact | Documenten | Historiek | Site Map


Sub-Menu:


Back to content | Back to main menu